Edustus, Naisten kakkonen

FC United - KF10 F10   1 - 2

Jakobstad, Pietarsaari. FC United 1 N

Kympille voitto "Rantaderbyssä"

Kokkola F10 matkusti tänään naisten kakkosen "rantaderbyyn" Pietarsaaren Unitedin vieraaksi. Tuloksen päivän ottelussa oli Kympin hieno 1-2(1-0) voitto. Jostain kumman syystä näihin otteluihin löytyy huikea lataus joista juuret löytyvät jo viime vuosituhannelta. Eli yksinkertaisesti näitä otteluita ei haluta hävitä. Sen myös Kympin tytöt tänään tekivät nousemalla tauon tappio aseman jälkeen voittoon.

Ensimmäisestä jaksosta voidaan todeta, että Kympille siunaantui todella hyviä maalipaikkoja, mutta se kuuluisa viimeistely kehikon sisään ei vielä onnistunut. Mm. Sanna Leppälällä, Venla Isokoskella ja Adasofia Hotakaisella oli todella hyvät paikat laittaa pallo siihen kuuluisaan pömpeliin. No jos et itse tee niin siitä huolehti ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen Amanda Kass puskemalla pallon verkon perukoille ottelun 12 minuutilla ja näin kotijoukkue United siirtyi taukojohtoon tällä osumalla.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni niin oli nähtävissä, että Kympin tytöt myös pisteitä halusivat ottelusta .Toki kympille kasaantui myös mustia pilviä heti toisen jakson alussa. Maalivahti Vivi Granlund loukkasi polveaan ja Kymppi joutui tekemään pakollisen vaihdon. Maalipuiden väliin siirtyi Tia Lindqvist ja kyllä se on sanottava, että Kympin molemmat veskarit suoriutuivat tehtävistään todella kiitettävästi. Tasoitus nähtiin ottelun 78 minuutilla, kun Kympille tuomittiin rangaistuspotku. Onneksi rankkarin suorittaja Riina Sorvisto ei ollut katsonut miesten EM kisojen todella kehnosti ammuttuja rankkareita vaan ampui pallon vuoren varmasti vasempaan alanurkkaan. Tästä vain pari minuuttia niin Venla Isokosken oikealta antamasta keskityksestä Adasofia Hotakainen laittaa pallon vuorenvarmasti verkon perukoille. Näin loppunumerot valmiit. Toki oli kotijoukkue United lähellä tasoitusta yhdellä ylärima laukauksella.

Ottelun päätyttyä oli Kympin tytöt todella iloisia ottelun lopputuloksesta. Kympin naisten kakkosen pelit jatkuvat "vasta" 3.8 kun Pihlajaan vieraaksi saapuu Toivalan Urheilijat. Mutta ei tässä ilman pelejä olla, sillä Kympin kakkosjoukkue matkustaa huomenna torstaina Nikin vieraaksi Uuteenkaarlepyyhyn.