KF10 tyylitteli mestariksi
Julkaistu: 15.07.2017 00.00

KF10 tyylitteli mestariksi

Kympin naiset saivat kutsun Pietarsaaressa järjestettävään minipallon MM-turnaukseen. Kutsuun vastattiin nopeasti hyväksyvästi, vaikkakin pelimuoto oli kaikille uusi. Kokemusta tapahtumasta löytyi kuitenkin valmennusosastolta ja Nigerian pelipaidan väreissä.

Minipalloa voisi verrata futsaliin, jota pelataan nurmella. Sillä erotuksella, että pallo on hieman pienempi ja kentällä on 1+5 pelaajaa.

Lisäksi maali on hieman jääkiekkomaalia isompi. Kentällä menestyy tekniset ja liikkuvat pelaajat. Näitä avuja kympiltä löytyy riittävästi ja pelimuoto sopii myös joukkuepelaamiseen, niin tapahtuma koettiin arvokkaaksi jo harjoitustapahtumanakin.

Turnauksen avausottelussa Australian värejä kantanut KF10 sai vastaansa Espanjan. Espanjan joukkue koostui Esse IK:n sekä FC Unitedin pelaajista. Espanja oli turnauksen jopa isoin ennakkosuosikki, sillä huhut kertoivat joukkueen harjoitelleen ahkerasti turnausta varten.

Ottelu olikin todella tasainen, mutta Australian puolustuspelaaminen oli astetta parempaa. Maalivahti Tiia-Maria Karvosen johdolla puolustettiin tiiviisti, ja Espanja joutui tyytymään kaukolaukauksiin. Australia loi nopeilla vastahyökkäyksillä maukkaita tilainteita ja yksi niisti riittikin voittomaaliin. Roosa Nyman iski 1-0 voittoon oikeuttavan osuman Melina Nurmen maukkaasta syötöstä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Norja. Norja koostui LBK:n nuorista pelaajista, jotka laittoivat varsin hyvin vastaan ottelussa. Silti voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvää, ja Norjan maalitolpat kolistettiin puolen kymmentä kertaa. Tämä ottelu päättyi kympin, eli Australian 2-0 voittoon. Tilastot alempana.

Alkulohkon kolmas ottelu ja vastaan Irlanti. Irlannin pelaajat tulivat Blue Foxista. Tässä ottelussa vastustaja pääsi tekemään ainoa takaiskumaalin Austaralian verkkoon. Tuolla osumalla se johtikin hetken aikaa, mutta sitten alkoi Nyman Sister Co. show. Frida ja Roosa, eli tuttavemmin "Räpsy" latoi Australian johtoon. Laura Vähätiitto viimeisteli voittolukemiksi 3-1.

Alkulohko pelattiin siis puhtaasti ja se tarkoitti pääsyä turnauksen finaaliin. Vastaan asettui ensimmäisestä ottelusta tuttu Espanja.

Espanaj oli selvästi latautunut finaaliin ja halusi revanssin tappiolleen. Finaalista tuli kuitenkin yksipuolinen näytös ja upean joukkuepelaamisen tuloksena Australia otti täysin ansaitun 3-0 voiton.

Kautta aikojen ensimmäinen naisille järjestetyn minipallon MM-titteli matkaa Kokkolaan. Tapahtuma oli kaikinpuolin onnistunut ja upea kokemus varmasti kaikille. Peli kehittyi ja onnistumisia tuli koko joukkueelle.

Jotain kertoo jo sekin että Australian verkkoon tehtiin vain yksi osuma.

Turnauksen maalipörssin voitti Roosa Nyman viidellä osumalla. Roosa valittiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Australia - Espanja 1-0

1-0 Roosa Nyman (Melina Nurmi)

Australia - Norja 2-0

1-0 Frida Nyman

2-0 Roosa Nyman (Essi Rahkonen)

Australia - Irlanti 3-1

1-1 Roosa Nyman (Frida Nyman)

2-1 Frida Nyman (Roosa Nyman)

3-1 Laura Vähätiitto

Finaali

Australia - Espanja 3-0

1-0 Frida Nyman (Roosa Salonen)

2-0 Roosa Nyman

3-0 Roosa Nyman (Roosa Salonen)

Joukkueessa pelasivat:

mv Tiia-Maria Karvonen, Laura Vähätiitto, Roosa Salonen, Essi Rahkonen, Frida Nyman, Rina Tiala, Roosa Nyman, Amanda Rimpilä, Keena Koskela sekä Melina Nurmi

Seuran uusimmat