Edustus, Naisten Kakkonen

FC-92 - KF10   0 - 4

Nivala, DEN-areena

Kympille avausvoitto

Kokkola F10 kävi torstaina pelaamassa sarjasijoituksen kannalta todella tärkeässä pelissä Nivalassa FC:92:n vieraana. Pisteet lähtivät lopulta selvin numeroin 0-4(0-1) Kympin matkassa Kokkolaan.

Ottelun alku oli saada Kympin osalta todella heikon alun. Peliä oli käyty vain 30 sekunttia kun kotijoukkueelle tarjoitui todella huippu paikka avausmaalille, mutta laukaus lähietäisyydeltä meni yli. Tämä kyseinen paikka oli kyllä kotijoukkueen paras paikka koko ottelussa. Ottelun seitsämännellä minuutilla siirtyy vierailija Kymppi johtoon. Juuri naimisiin mennyt Emmi Möttönen laukoo hienosti maalin etu ylänurkkaan maalista katsottuna oikealta n. 20 metristä. Tämän jälkeen peli oli aika tasaista ja kotijoukkueen yritykset pitkillä syötöillä painuivat melko usein myötätuulen avustamina päätyrajasta yli. Sen sijaan vierailla Kympillä oli todella muutama todella herkullinen paikka lisäosumille, mutta lisä maalit jäivät ensimmäisellä jaksolla tekemättä ja näin tauolle poistuttiin Kympin 0-1 vierasjohdossa.

Toisella jaksolla vierailija Kymppi oli niskan päällä ja tasaisesti onnistuttiin luomaan hyviä maalipaikkoja. Ottelun 66 minuutilla Jonna Curingan vasemman jalan hieno laukaus n.20 metristä menee maaliin ja näin vieraat ansaitusti 0-2 johtoon. Ottelun 73 minuutilla tuomitaan vierailijoille vapaapotku maalista katsotuna vasemmalta hivenen yli 20 metristä. Pallon taakse asettuu Sofia Rintala. Sofian laukauksen torjuu vaivoin kotijoukkueen maalivahti ja siitä seuranneen paluu pallon laittaa verkon perukoille Essi Rahkonen ja tilanne 0-3. Päätösnumerot 0-4 laukoo Sofia Rintala lähes vastaavasta paikasta tuomitusta vaparista ja tällä kertaa Sofian hieno laukaus painuu oikeaan yläkulmaan.

Torstain peli oli Kympin osalta todella tärkeä ja todella hienosti joukkue tiedosti tilanteen. Jokaisesta pallosta taisteltiin todella hienosti ja voitto matkasi täysin ansaitusti Kympin matkassa Kokkolaan. Kotijoukkeen parhaana palkittiin Sara Jusiilainen ja Kympistä Emmi Möttönen.

Kympin pelit jatkuvat naisten "rantaderbyssä" Pietarsaaressa lauantaina 7.8 klo 14 Unitedin vieraana.

Tilastot
FC-92

0 - 4

(0-1)
7'MaaliMöttönen Emmi
66'MaaliCuringa Jonna
73'MaaliRahkonen Essi
78'MaaliRintala Sofia