Edustus, Naisten Kakkonen

KF10 - VIFK/2  2 - 1

Kokkola, Kippari Hall

Kymppi päätti kotipelit voittoon

Kokkola F10 kohtasi tänään lauantaina kauden viimeisessä kotipelissään Vifkin kakkosjoukkueen Kipparihallissa. Lukemat päivän ottelussa olivat tiukan taistelun jälkeen kotijoukkue Kympille 2-1(1-0)

Ensimmäinen puoliaika oli puolin toisin tiukkaa taistelua. Jakson parhaat paikat tulivat parista kulmurista Vifkille. Molemmissa puskut menivät niukasti ohi. Kun vierailija ei onnistunut kulmissaan niin kotijoukkue Kymppi kaatoi kylmää vettä vierailija Vifkin niskaan jakson viime hetkellä. Essi Rahkosen millimetrin tarkan kulman puskee sisälle Ida-Maria Hägg-Mäkinen jakson viime sekunneilla.Todella tärkeä maali ja mihin paikkaan.

Toisella jaksolla oli kotijoukkue Kympillä paikkoja paremmin lisämaalien tekoon kuin vierailija Vifkillä. Mm. Emmi Niskakankaan vapari n.25 metristä osuu ylärimaan. Emmillä oli myös mainio puskupaikka Emilia Nurkkalan keskityksestä, jonka vaivoin vierailijan maalivahti torjuu. Kympin hyvien paikkojen jälkeen onnistuu vierailija VIFK tasoittaa ottelun 72 minuutilla Paula Jaskarin laukauksella. Pitkään näytti siltä, että päädytään tasalukemiin. Mitä vielä viisi minuuttia ennen loppua kovan taistelun päätteeksi pääsee Emilia Nurkkala lähietäisyydeltä laukomaan Kympin voiitonumeroiksi 2-1. Ai ai mihin paikkaan taas. Loppu oli kovaa taistelua, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Näin ollen Kymppi jatkaa neljän ottelun voittoputkessa ja nousi päivän hienon voiton myötä jo kakkoseksi lohkossaan maalieron turvin. Onnistujia Kympin riveissä oli päivän pelissä lukuisia. Mutta ei voi olla mainitsematta puolustuksen Senja Rintalan, Mette Perkiön, Kaisa Tolosen, Essi Rahkosen ja Lotta Toivasen onnistumisia päivän pelissä. Viimeisenä lukkona maalinsuulla Päivi Utunen pelasi taas vuorenvarmasti.

Mainittakoon vielä, että kauden aikana Perkiön sisarukset Mette ja Neea ovat pelanneet nyt kolme kertaa vastatusten. Mette pelaa Kympissä ja isosisko Neea pelaa Vifkin kakkosjoukkueessa. Näissä kolmessa kohtaamisissa pääsi pikkusisko Mette olemaan voittajien puolella.

Palkintoraati palkitsi vieraista Emmi Ilomäen ja kotijoukkueesta Senja Rintalan ja Emmi Niskakankaan.

Kympillä on jäljellä vielä kaksi vieraspeliä. Kahden viikon päästä lauantaina Kymppi matkustaa Ouluun OTP:N vieraaksi.

Tilastot

2 - 1

VIFK/2
(1-0)
45'MaaliHägg-Mäkinen Ida
45'MaalisyöttöRahkonen Essi
72'MaaliJaskari Paula
85'MaaliNurkkala Emilia