Edustus, Naisten Kakkonen

KF10 - FC United  2 - 3

Kokkola, Ykspihlaja

Rantaderbyn voitto Pietarsaareen

Todella haastavissa olosuhteissa käytiin torstaina Pihlajassa mittelöä Naisten Kakkosen "rantaderbyn" merkeissä. Pisteet matkasivat Pietarsaareen lukemin 2-3(0-1).

Ottelun alku sai Kympin osalta jobinpostia joukkueen jouduttua vaihtamaan kapteeninsa Kaisa Tolosen pois jo ennen alkuvihellystä pienen vamman takia.Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli kaikesta huolimatta Kympin lievää hallintaa eikä vastustaja Pietarsaaren United onnistunut saamaan peliään kuosiin. Tosin ottelun toisella minuutilla kotijoukkueen maalivahti Päivi Utunen torjui Unitedin alun vaaraliisen tilanteen. Kotijoukkue Kympillä oli alussa pari todella hyvää maalipaikkaa. Emmi Niskakankaalle siunaantui hyvä paikka, mutta veto vähän epäonnistui. Vähän tämän jälkeen Ada Mannströmmillä todella hyvä paikka jonka Unitedin maalivahti onnistui torjumaan. Ottelun 34 minuutilla joutui kotijoukkuen suorittamaan jo toisen vaihtonsa Emmi NIskakankaan loukattua. Pari minuuttia tästä niin vierailija United siirtyy 0-1 vierasjohtoon Lovisa Vikströmin maalilla. Mainittakoon, että monesta suusta kuultiin tilanteen haiskahtavan paitsiolta.

Toisen jakson alun pelitapahtumiin sama miten kotijoukkeen lasit olisi päässä niin ei kyllä auta niin kyllä vierailija United oli niskan päällä. Pian vaihdosta sisään tulleena Andrea Ström vie vieraat 0-2 johtoon ottelun 67 minuutilla. 0-3 numerot tekee ottelun 77 minuutilla jo toisen malinsa ottelussa tehnyt Lovisa Vikström. Näillä lukemilla pelin luultiiin jo olevan ratkennut. Mitä vielä kotijoukkue Kymppi aloittaa loppukirinsä mikä ei valitettavasti aivan riittänyt. Ottelun 86 minuutilla Keena Koskela laukoo pilkulta 1-3 kavennuksen vuoren varmasti. Ottelun yliajalla 92 minuutilla nähdään päivän komein maali. Sofia Rintala laukoo n. 25 metristä komean laukauksen oikeaan ylänurkkaan ja tilanne on jo 2-3. Enempää maaleja ei sitten nähdäkkään vaikka lisäaikaa pelattin juomataukojen takia aika reilusti.

Lukemat päivän ottelussa olivat siis 2-3 ja toisen puoliajan vieraiden hallinnan myötä varmaan aika oikeat, mutta todella posiitivista, että kotijoukkue Kymppi taisteli loppuun asti pisteistä.

Ottelussa palkittiin vieraista Lovisa Vikström ja kotijoukkueesta Anni Kinnunen.

Mikä ilahduttavinta niin peliin oli tullut reilusti yli sata katsojaa eli tässä haastavassa tilanteessa löytyy naisten jalkapallollekin katsojia Kokkolassa.

Kympin pelit jatkuvat ensi viikolla tiistaina Vaasassa VIFK2:n vieraana ja saman viikon sunnuntaina matkataan KuFun vieraaksi Kuopioon.

Tilastot

2 - 3

FC United
(0-1)
30'VaroitusNyman Roosa
36'MaaliVikström Lovisa
67'MaaliStröm Andrea
77'MaaliVikström Lovisa
86'MaaliKoskela Keena
92'MaaliRintala Sofia