Edustus, Naisten Kolmonen

KF10 - Tarmo  2 - 1

Kokkola, Ykspihlaja

Kymppi voitti sarjakärjen

Kokkola F10 kohtasi keskiviikkona sarjan neljällä voitolla avanneen Tarmon. Maalittoman avausjakson jälkeen kotijoukkue onnistui toisella jaksolla maalinteosaa kahdesti voittaen 2-1(0-0).

Ottelun avausjaksosta ei paljon kerrottavaa ole. Toki paremmat maalipaikat ja lievä hallinta oli kotijoukkue Kympillä.

Toisella jaksolla kerrottavaa sitten riittääkin. Aivan jakson ensi minuutilla oli Tarmolla tosi hyvä paikka siirtyä johtoon, mutta Kympin maalivahti Päivi Utunen torjuu hienosti. Kympin avausmaali näkee päivän valon ottelun 62 minuutilla. Tätä maalia vierasjoukkue protestoi paitsioksi, mutta sitä se ei ollut. Toki tilanteessa oli kolme Kympin tyttöä palaamassa pois paitsio asemasta, mutta peliin eivät tytöt osallistuneet. Maali syntyy Ida-Maria Hägg-Mäkisen nostosta linjan taakse johon ensimmäisenä reagoi ei paitsio tilanteessa ollut Taru Paavola. Taru pääsee yksin läpi ja nostaa pallon verkon perukoille aivan vapaasti hölmistyneen Tarmo joukkueen odotellessa paitsio vihellystä. Todella hieno tilanteen luku ottelun päätuomarilta ja sekä tietenkin maalintekijä Tarulta. Kympin 2-0 numerot laukoo ottelun 72 minuutilla Kympille tuomitusta rangaistuspotkusta vuorenvarmasti Keena Koskela. Tarmon kavennus syntyy minuutti ennen loppua Veera Päivärinnan laukauksesta.

Kotijoukkueen voittonumerot eivät kyllä aivan kerro koko totuutta. Tilanteisiin nähden numerot olisivat voineet olla isommatkin, mutta kun maalit lasketaan niin se riittää. Kympistä palkittiin Jenika Ojakoski.

Kympin pelit jatkuva ensi tiistaina vieraspelillä "paikallisderbyssä" GBK- Girlsien vieraana Pihlajassa.

Tilastot

2 - 1

Tarmo
(0-0)
62'MaaliPaavola Taru
62'MaalisyöttöHägg-Mäkinen Ida
72'MaaliKoskela Keena