Edustus, Naisten Kakkonen

Virkiä - KF10   6 - 1

Keskuskenttä, Lapua

Kympille tappio Lapualla

Kokkola F10 palasi myöhään maanantai-iltana pelatussa ottelussa reilu kolmen viikon sarjatauolta Lapuan Virkiän vieraana. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue Virkiä voitti ottelun 6-1(1-1).

Ensimmäisen puoliajan kymmenen minuuttia olivat kotijoukkueen lievää hallintaa. Kotijoukkueella oli myös pari puolittaista maalinteko paikkaa. Tämän jälkeen lievän hallinnan ensimmäisellä puoliajalla otti vierailija Kymppi. Ottelun 19 minuutilla vierailla hyvä paikka Mia Reinillä, mutta kotijoukkueen maalivahti saa vaivoin torjuttua. Kesken vieraiden hyvän painostuksen vierailija pääsee vastahyökkäykseen ottelun 23 minuutilla. Laidasta tullut keskitys menee Kympin pelaajasta harmittavasti omaan maaliin. Ottelun 30 minuutilla Ada Mannström laukoo hyvin, mutta kotijoukkueen maalivahti torjuu vaivoin eteensä. Ottelun 34 minuutilla tulee vieraiden tasoitus. Maalivahti Nea Lindqvistin pitkä avaus tavoittaa Mia Reinin, joka pääsee yksin läpi.Tällä kertaa ei Mia erehdy vaan tasoitus 1-1 on nähnyt päivänvalon.

Ensimmäisen jakson hyvä esitys antoi odottaa toisesta jaksosta Kympin osalta hyvää, mutta toisin kävi. Toisen jakson alussa vieraiden Keena Koskelalla hyvä paikka, mutta ei tulosta. Ottelun 56 minuutilla kotijoukkue Virkiä siirtyy 2-1 johtoon Ida-Sofian Koivulan tuikkauksen painuessa vaivoin verkon perukoille. Mainittakoon, että tilanteessa hyvin vastaan tullut vieraiden maalivahti Nea Lindqvist loukkaantuu ja joutuu tulemaan vaihtoon. Samoin kävi myös kotijoukkueen viimeistelijälle. Ottelun 67 minuutilla Lotta Auvinen lisää kotijoukkeen johdoksi 3-1. Reilu viisi minuuttia tästä niin Petra Pöntinen lisää kotijoukkueen johdoksi 4-1. Tämän jälkeen vierailla pari hyvää kavennuspaikkaa. Mm. Ada Mannsröm laukoo pienestä kulmasta, mutta kotijoukkueen maalivahti torjuu ja vähän tästä niin vieraiden kulmapotkusta Taru Paavola ohjaa lähietäisyydeltä yli. Lukuisten loukkaantumisten johdosta kotijoukkue tekee vielä kaksi lisämaalia ottelun lisäajalla Erika Leiviskän ja Heli Haapa-ahon toimesta.

Maanantain pelin numerot eivät kyllä aivan vastaa pelin tapahtumia, mutta kun kyseessä on maalintekopeli ja ne lasketaan niin tulos ei valehtele. Kympin peliä toisella puoliajalla sotkivat myös kolme loukkaantumista. Yhdestä Kympin pelaajan loukkaantumisesta oisi kyllä luullut kortin nousevan. Ottelun erotuomarit ei mitenkään vaikuttaneet ottelun loputulokseen, mutta päätuomarin selitykset joistakin pelaajien valituksista oisivat saaneet jäämättä kuulematta kentän reunalle. Mm. Neymar vertaus kuului kentän laidalle.

Kympin pelit jatkuvat ensi lauantaina FC Vimman vieraana Kajaanissa. Haasteita on luvassa lauantain pelin suhteen monien puutoksien johdosta.

Tilastot
Virkiä

6 - 1

(1-1)
34'MaaliRein Mia
34'MaalisyöttöLindqvist Nea
56'VaroitusLindqvist Nea
59'Vaihto ulosLindqvist Nea
59'Vaihto sisäänDelia Teresa
61'Vaihto ulosRahkonen Essi
61'Vaihto sisäänPaavola Taru
63'Vaihto ulosTolonen Kaisa
63'Vaihto sisäänNurmi Nanna
75'Vaihto ulosRein Mia
75'Vaihto sisäänNyman Frida
76'Vaihto ulosKoskela Keena
76'Vaihto sisäänKarvonen Tiia-Maria