Edustus, Naisten Kakkonen

KF10 - JyPK/2  3 - 1

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Kymppi kaatoi sarjakärjen

Pitkin kevättä varjojen mailla vaeltanut Kokkola F10 teki tänään Pihlajan "Wembleyllä" yllätyksen kaatamalla sarjakärki JYPK/2:n 3-1(2-0).Lähtökohdat Kympin kohdalta otteluun olivat pitkästä aikaa valoisat, sillä päivän ottelusta jouduttiin jättämään sivuun jopa pelaajia. Alla oli neljä tappiota ja odotukset eivät varmaan olleet monen mielestä voiton kannalla. Mutta mitä vielä Kymppi onnistui loistavan taistelun päätteeksi voittamaan pelin aivan ansaitusti.

Alku pelissä enteili tasaista peliä ja sitähän se myös oli. Kotijoukkueen johtomaali näkee päivän valon ottelun 23 minuutilla. Kotijoukkueelle tuomitaan rangaistuspotku käsivirheestä ja pallon taakse asettuu Keena Koskela jonka vuorenvarma laukaus alanurkkaan vie kotijoukkueen johtoon. Pari minuuttia tästä niin kotijoukkueen ylle tulee harmaita hiuksia. Rina Tiala joudutaan ottamaan vaihtoon ja Mia Rein joudutaan siirtämään toppariksi. Sisään tulee Henna Isokangas joka vastaa Kympin seuraavasta maalista ottelun 37 minuutilla. Sofia Peltolan millimetrin tarkka keskitys löytää Hennan jolla on aikaa ottaa jopa keskitys haltuun ja sen jälkeen loppu on jo historiaa. Tarkka laukaus alanurkkaan vie kotijoukkueen 2-0 yllätysjohtoon.

Toiselle puoliajalle Kymppi jourtuu tekemään heti alkuun vaihdon. Vaivoista kärsinyt Mia Rein joutuu jättämään kentän ja Mian paikalle toppariksi komennetaan Neaa Perkiö joka pelasi tosi "miehekkäästi" toisen puoliajan.Toisen puoliajan alku ei tarjoa mitään maalipaikoissa hurjastelua, mutta niin vai käy, että ottelun 67 minuutilla vieraat tulevat maalin päähän Doe Mehin maalilla. Tämän jälkeen vieraat ottavat näennäisen hallinnan, mutta kotijoukueen korkea prässi pakottaa vieraat pitkiin palloihin. Myöskin se täytyy todeta, että kotijoukkueen maalivahti Nea Lindqvist pelasi tosi mallikkaasti. Ottelun 75 minuutilla sisään vaihdetut Laura Vähätiitto ja Essi Rahkonen tuovat kaivattua lisävoimaa kotijoukkueen pelaamiseen. Essille siunaantuu hyvät laukaisupaikat ottelun 90 minuutilla. Kahdesti Essi laukoo yli, mutta ottelun lisäajalla Essin hieno laukaus yli maalivahdin varmistaa Kympin 3-1 voittonumerot.

Kyseesähän oli jo syyskierroksen avauspeli, mutta päivän tulos antaa Kympin osalta aihetta pieneen hymyyn. Mikäli joukkue saa nyt alkavalla kolmen ja puolen viikon tauolla asioita ojennukseen niin on vuoren varmaa, että pisteitä tulee lisää.

Tilastot

3 - 1

JyPK/2
(2-0)
23'MaaliKoskela Keena
27'Vaihto ulosTiala Rina
27'Vaihto sisäänIsokangas Henna
37'MaaliIsokangas Henna
37'MaalisyöttöPeltola Sofia
46'Vaihto ulosRein Mia
46'Vaihto sisäänNyman Roosa
75'Vaihto ulosKoskela Keena
75'Vaihto ulosPeltola Sofia
75'Vaihto sisäänRahkonen Essi
75'Vaihto sisäänVähätiitto Laura
92'MaaliRahkonen Essi
92'MaalisyöttöIsokangas Henna