Edustus, Naisten Kakkonen

KF10 - FC Hertta  0 - 2

Kokkola, Ykspihlajan urheilukenttä

Kympille tappio kotipäätöksessä

Kokkola F10 kohtasi tänään kauden kotipäätöksessään Hertan Joensuusta. Vieraat veivät pisteet mennessään numeroin 0-2(0-1).

Ensimmäisen jakso sai Kympin osalta vaikean alun. Niin kuin monessa kauden aikaisemmissa otteluissa on alussa vastustaja päästetty johtoon. Niin kävi nytkin kun Hertan tuore Vifk laina Emma Pettissalo vie vieraat johtoon ottelun neljännellä minuutilla. Tämän jälkeen ensimmäisellä jaksolla oli Kympillä pari todellista huippupaikkaa tasoitukseen. Ottelun kahdeksannella minuutilla pääsi Emmi Möttönen laukoon lähietäisyydeltä. Sen verran sai Hertan puolustus häirittyä, että vaikeasta asennosta laukaus painui maalivahdin käsiin. Toinen huippupaikka tuli ottelun 30 minuutilla. Ada Mannström pääsee yksin läpi ja vain vaivoin onnistuu Hertan maalivahti torjua pallon tolpan kautta kulmuriksi. Näin tauolle poistuttiin vieraiden 0-1 numeroissa. Mistään yrityksen puutteesta ei voi kotijoukkuetta syyttää, mutta se tärkein maalit jäivät puuttumaan.

Toisella jaksolla Kymppi yritti kyllä vimmatusti tasoitusta, mutta millekkään huippupaikoille ei onnistuttu pääsemään. Samoin voidaan kyllä todeta ettei vierailijoillekaan siunaantunut mitään huippupaikkoja. No onnistuivat vieraat kummiskin tehdä voittonumeroiksi 0-2 ottelun 83 minuutilla Emmi Pettissalon laukauksella.

Vieraista palkittiin ottelun parhaana Emmi Pettissalo ja kotijoukkueesta Ada Mannström.

Kympin kauden päätöspeli pelataan ensi lauantaina Alvetelissä Ik Myranin vieraana. Pelistä ei panoksia puutu, sillä pelissä ratkotaan toinen putoaja sarjasta.

Tilastot

0 - 2

FC Hertta
(0-1)
4'MaaliPettissalo Emma
83'MaaliPettissalo Emma