Edustus, Naisten Kakkonen

KF10 - Esse IK  0 - 2

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Esse vei pisteet mennessään

Kokkola F10 kohtasi tiistaina Santahaan aurinkoisella keinonurmella Esse IK:n. Esse IK vei pisteet mennessään kahdella ensimmäisen puoliajan maalillaan.

Ottelusta oli odetettavissa ennakkoon tasainen ja sitä oli ensimmäisen puoliajan osalta olikin, mutta ne kuuluisat maalit teki vierailija. Ottelun kahdeksannella minuutilla vieraille tuomitaan ensimmäinen kulmapotku. Seuranneesta kulmurista Heidi Enqvist puskee vieraat 0-1 johtoon. Toki täytyy sanoa, että puolustuspelaaminen oli Kympin osalta heikkoa tilanteessa. Tämän jälkeen kotijoukkueella hyvät paikat tasoitukseen Karoliina Malviniemellä ja Lina Luokkalalla. Ottelun 30 minuutilla vieraat siirtyvät 0-2 vierasjohtoon Lina Bäckin maalilla. Ottelun 37 minuutilla on kotijoukkeen kavennus lähellä, mutta Mia Reinin laukaus vähän ohi tolpan. Kotijoukkueen tilanne mutkistuu jakson viime sekunneilla. Henna Isokangas saa toisen varoituksen ja seurauksena ulosajo. No näille ei voi mitään, mutta ensimmäinen kortti jäi vähän kaiveleen.

Toisen jakson alun viistoista minuuttia oli kotijoukkueen hallintaa ulosajosta huolimatta. Jakson 50 minuutilla Taru Paavolalla hyvä paikka, mutta laukaus epäonnistuu. Ottelun 74 minuutilla oiva tilanne kotijoukkueella myös kavennukseen. Karoliina Malviniemem päästessään laidasta puolittain vapaaksi, mutta laukauksen pienestä kulmasta torjuu vierailijoiden maalivahti. Seuranneesta jatkotilanteesta Karoliina syöttää Mia Reinille, mutta laukaus huonosta asennosta ja puolustajan ahdistelun seurauksena painuu yli maalin. Pari minuuttia tästä niin vierailla todella maukkaat kaksi tilannetta, mutta ylärima ja tolppa pelastaa kotijoukkueen.

Pelin päätyttyä voidaan todeta varmaan oikean joukkueen voittaneen. Se on kummiskin varmaa, että Kymppi lähtee lauantaina sisuuntuneena Kauhavalle kauden ensimmäiseen luonnonurmi otteluun.

Tilastot

0 - 2

Esse IK
(0-2)
18'VaroitusIsokangas Henna
45'VaroitusIsokangas Henna
45'UlosajoIsokangas Henna
46'Vaihto ulosKoskela Keena
46'Vaihto ulosPeltola Sofia
46'Vaihto sisäänPerkiö Neea
46'Vaihto sisäänPeltola Sofia
62'Vaihto ulosRahkonen Essi
62'Vaihto ulosPaavola Taru
62'Vaihto ulosLuokkala Lina
62'Vaihto sisäänSaastamoinen Petra
62'Vaihto sisäänKarvonen Tiia-Maria
62'Vaihto sisäänVähätiitto Laura